Götze povrijeđen nakon 14 minuta igre

Nijemac zamijenjen

Götze povrijeđen nakon 14 minuta igre

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Mario Götze povrijedio se u prvom dijelu večerašnje utakmice polufinala Lige prvaka između njegove Borussije iz Dortmunda i Reala u Madridu.

Real pokušava napraviti čudo na Santiago Bernabeu i nadoknaditi tri gola zaostatka za Borussijom te izboriti finale Lige prvaka.

 

Gosti iz Dortmunda su ostali bez Götzea, koji se povrijedio već u 14. minuti. Nijemac, koji će od ljeta nastupati za Bayern, povrijedio je tetivu koljena, te je odmah zatražio izmjenu, pa je Jurgen Klopp umjesto njega u igru poslao Kevina Grosskreutza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Naravno, rano je govoriti o težini povrede i hoće li Götze biti spreman za eventualno finale u Londonu. Prema prvim izvješćima, bit će spreman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.