Gourcuffa žele Real i Bayern
Žele ga "kraljevi" i Bavarci

Francuz na meti europskih velikana

Gourcuffa žele Real i Bayern

Edmir Škorić

Mladi Francuz trenutno igra u Bordeauxu na posudbi iz Milana, no čini se kako ga već ovog ljeta čeka novi izazov, obzirom da su za njegove usluge zagrijani velikani kao što su Real Madrid i Bayern Munchen.

22-godišnji Yoann Gourcuff naprosto je eksplodirao na europskoj fudbalskoj sceni 2006. godine, kada je sa 15 golova bio najzaslužniji za 7. mjesto Rennesa u La Ligi.
Tada je sve više privlačio pozornost velikih europskih klubova. Odmah su ga počeli uspoređivati sa legendarnim Zinedine Zidaneom, što je Milanu bilo dovoljno da ga dovede na San Siro.

U ljeto 2008. godine "rossoneri" su ga poslali na posudbu u Bordeaux, gdje je u utakmicama Lige Prvaka i La Lige dobio dosta iskustva.

Trenutno je na meti Real Madrida koji će nastojat prvi doći do potpisa ovog talentiranog Francuza. Njegove kvalitete uvidjeli su i u Minhenu, pa se i Bayern uključio u utrku za njim, iako je ugovorom za Milan vezan do 2011. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.