Graafland pojačao Ajax

Iskusni golman u Amsterdamu

Graafland pojačao Ajax

Edmir Škorić
Teme:

Holandski Ajax danas je kompletirao transfer Ronalda Graaflanda, čuvara mreže koji je bez ikakve odštete, odnosno kao slobodan igrač stigao u Amsterdam.

Ajax si je za cilj postavio dovođenje golmana nakon što se povrijedio rezervni golman Kenneth Vermeer koji će zbog povrede Ahilove pete pauzirati pola godine.

Graafland je dijete Feyenoorda, a ranije je nastupao za Excelsior i Vitesse. Od ovog ljeta je slobodan igrač, a takvu priliku nisu ispustili čelnici Ajaxa.

On je, ujedno, peto pojačanje Ajaxa koji je ovog ljeta angažovao Mounira el Hamadouija, Mida, Andre Ooijeka i Teemu Tainia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti