Gracić: Očito da žele da ne prisustvujem Skupštini

Predsjednik Olimpica za SportSport.ba

Gracić: Očito da žele da ne prisustvujem Skupštini

E. Škorić

Predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica Nijaz Gracić, suspendovan je od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH na 30 dana zbog neprimjerenih izjava u medijima.

Gracić je, zajedno s trenerom Olimpica Mirzom Varešanovićem, suspendovala Disciplinska komisija Nogometnog saveza naše zemlje. Kao razlog suspenzije navode se neprimjerene izjave u medijima, a zbog ove suspenzije Gracić, iako član Skupštine Fudbalskog saveza BiH, neće moći prisustvovati istoj.

Te izajve nastale su nakon što je odlukom Izvršnog odbora NSBiH priznat Kup RS-a kao sastavni dio NS BiH, pa je utakmica Radnik - Olimpica registrovana rezultatom 2:2.

“Odluka Izvršnog odbora je novotarija za Statut i ona može biti usvojena samo odlukom Skupštine Nogometnog saveza BiH. Pogotovo temelj za tu odluku ne može biti odluka Izvršnog odbora FSRS-a iz 2004. godine, jer nigdje nije objavljena u službenom listu glasnika, niti je ušla u Statut NS BiH, koji je usvojen 2013. godine”, ističe Gracić u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Gospoda pokušava da utjera strah. No, moram kazati da ćemo odluku Saveza ispoštovati. Međutim, očito da im je bila prevelika želja da ne prisustvujem Skupštini. Nikada se neću pomiriti s tim, s odlukom Saveza koji mi nanosi štetu. Ne samo meni i Olimpicu. Mnogi su za ovu zemlju krvarili i dali najvrjednije što su mogli dati - živote, da bi u najmanju ruku bili ravnopravni sa drugima. Nikada se neću pomiriti sa odlukom da moj klub nije ravnopravan s klubovima iz Republike Srpske”, dodaje Gracić, pa nastavlja:

“Ne želim da šutim jer sam prvi i najočitiji primjer domaćeg ulagača u fudbalski klub. Mnogo bogatiji i jači od mene posmatraju moj slučaj i sigurno se pitaju da li bi imalo smisla da investiraju u fudbal. Ispalo je da sam jedini i sam koji u ovoj državi brani Statut UEFA i FIFA, te Nogometnog saveza BiH i normalno da ću iskoristiti sve pravne mogućnosti koje mi Statut dopušta, a to je žalba CAS-u  (Sud za sportsku arbitražu, op.a) u Lozani u Švicarskoj. Nažalost, postavljam pitanje, šta će se desiti u slučaju ako spor bude pozitivno riješen u moju korist?”.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.