Gracić razočaran u svoje igrače

Olimpic na dnu tabele, prvi čovjek kluba razočaran

Gracić razočaran u svoje igrače

Adnan Beganović

Nakon četiri odigrana kola na samom dnu premijerligaške tabele nalazi se najmlađi sarajevski premijerligaš, Olimpic.

Iako su prošle sezone osvojili Kup BiH, te većim dijelom iste igrali dosta dobro, fudbaleri Olimpica su najveće razočarenje dosadašnjeg dijela sezone.

Iz četiri susreta osvojili su samo dva boda, a čelni čovjek aktuelnog osvajača Kupa, Nijaz Gracić razočaran je odnosom igrača prema klubu.

"Nako osvajanja Kupa kao nagradu većina igrača je, osim premija, dobila i nove poboljšane ugovore. Istina, premije još nisu isplaćene, ali niti novci od UEFA-e zbog učešća u Evropa ligi, još uvijek nisu legli na naš račun. To je moja najveća greška jer sam bio u istoj situaciji sa FK Sarajevo, kada su igrači takođe nakon osvajanja Kupa nagrađeni boljim ugovorima. Tada sam napustio klub jer se igračima dugovalo pola plate, a oni su me bojkotovali. Cijeli svijet se mijenja, samo naš mentalitet ostaje isti. Ugovor za prave profesionalce je temelj da opravdaju povjernje i uvećaju vrijednost kluba i sebe. Naši igrači to smatraju uhljebljenjem i temeljem kako da povjerenje iskoriste, pa čak i ako su im ugovori tek počeli teći. Ne razmišljaju da samo svojim radom i zalaganjem može donijeti dobro svima nama. Igrač ako je zadovoljan samo potpisanim ugovorom je kao čovjek bez cilja. Njemu je sasvim svejedno gdje i kuda će ići i kako će klub završiti. Upravo zbog svega ovoga nam nacionalni timovi, u kojima igraju igrači odgajani u inostranstvu, prave pomak, a mi ostajemo gdje jesmo", za SportSport.ba ističe vidno razočarani predsjednik Olimpica Nijaz Gracić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo čovjek Olimpica razočaran je u većinu svojih igrača, no kako kaže, neće očajavati i svjestan je da je pred najmlađim sarajevskim premijerligašem teška sezona.

"Razočaran sam u većinu svojih igrača kojima sam kroz ugovore produžavao fudbalski život ili pak davao šansu da se promovišu. Niti jedna od mogućnosti mi kao čovjeku nije vraćena. Izgubili smo povjerenje jedni u druge. Nisam se predao, niti očajavam. Čeka nas borba za ostanak i nadam se najboljem", zaključio je Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.