Gradačac lovi minus osam

Samo nas sport interesuje

Gradačac lovi minus osam

A. Beganović

U okviru osmine finala Challenge Kupa rukometaši Gradačca u subotu će odigrati revanš susret sa ekipom Maribor Branik.

Pred rukometašima Gradačca je težak zadatak jer ukoliko žele nastaviti takmičenje u  revanšu moraju nadoknadi prednost Slovenaca od osam golova (30:22), ostavrenu prije sadam dana u Mariboru. 

 

Ovaj susret obilježili su teški ispadi domaćih navijača, koji su skandirali neprimjerene i ponižavajuće uvrede. Međutim, iz  RK Gradačac ističu da će i pored te činjenice poduzeti sve da budu dobri domaćini.

 

"Čudi nas neodgovornost domaćina u dvorani u Mariboru, jer su dozvolili da se naši igrači i naša publika ne osjećaju ugodno. Uprkos tome gostima želimo ugodan boravak u Gradačcu, a publici lijep rukomet i fer i sportsko navijanje. Na ovoj utakmici ćemo se baviti sportom i ničim drugim", navodi se na službenim internet stranicama RK Gradačac. 

 

Utakmica Gradačac - Maribior Branik igrat će se u subotu u dvorani "Gradačakog sajma" s početkom u 19.00 sati. Susret će suditi Makedonci Sašo Krkačev i Gjoko Kolevski, dok će delegat EHF-a biti Radoš Rakočević iz Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.