Gradačac u osmini finala protiv Maribora

Žrijeb Challenge kupa

Gradačac u osmini finala protiv Maribora

A. Beganović

Jedini preostali bosanskohercegovački predstavnik u evropskim takmičenjima, RK Garadačac, saznao je ime protivnika u osmini finala Challenge kupa.

Voljom žrijeba odlučeno je da rukometaši Gradačca u osmini finala Challenge kupa snage odmjere sa Mariborom, koji se trenutno nalazi na 5. mjestu tabele slovenskog rukometnog prvenstva.

Maribor je u 3. kolu ovog evropskog takmičenja bio bolji od  srbijanskog Radničkog. Prvi susret rukometaši slovenskog kluba riješili su u svoju korist rezultatom 26:22, da bi u revanšu Radnički pred svojim navijačima slavio sa 27:23, no Slovenci su prošli zbog gola više postignutog na gostujućem terenu.

U prvom susretu, koji će se igrati 11 ili 12. februara naredne godine Gradačac će biti gost Mariboru. Revanš je sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.