Gradačački rukometaši spremni za Maribor

EHF Challenge Cup

Gradačački rukometaši spremni za Maribor

E. Škorić

Rukometaši Gradačca, pred kojima je susret osmine finala EHF Challenge Cupa protiv Maribora, put Slovenije krenut će u petak ujutro.

Ekspedicija Rukometnog kluba Gradačac, jedinog bh. predstavnika u evropskim takmičenjima, u petak ujutro će krenuti za Maribor, a dolazak se očekuje istog dana u 17 sati. Nakon toga je planiran i jedan trening u večernjem terminu.

Prvi susret na programu je u subotu, 11. februara, s početkom u 18 sati u dvorani Tabor u Mariboru, a uzvrat je sedam dana kasnije, u 19 sati, u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma.

Gradačački premijerligaš slabiji je u odnosu na proteklu polusezonu za lijevog beka Dušana Markovića.

Kada je riječ o protivniku, Maribor je jako stabilan klub sa budžetom od 750.000 eura. U redovima slovenskog kluba nastupaju tri juniorska reprezentativca Slovenije, a igraju još i internacionalci iz Hrvatske i Srbije te jedan bivši slovenski reprezentativac.

Iz Gradačca najavljuju veliku borbu za povoljan rezultat u Mariboru, te se nadaju da će u revanšu pred svojom vjernom publikom uspjeti obezbijediti četvrtfinale ovog evropskog takmičenja.

Cilj je, poručuju iz RK Gradačac, osvjetlati obraz bh. rukometa, svoje zemlje, ali i svog grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.