Gradačcu poraz u evropskom debiju

EHF Challenge Cup

Gradačcu poraz u evropskom debiju

Edmir Škorić

U prvom susretu 3. kola EHF Challenge Cup-a, RK Gradačac poražen je na svom terenu od portugalske ekipe XICO Andebol iz Guimaraesa.

Iako su Gradačačni pružili dobru partiju pred punim tribinama, u nastavku utakmice gosti dolaze do izražene nadmoći i na kraju slave sa 26:33.

Portugalska momčad iz Druge divizije, XICO Andebol, danas je u popodnevnim satima dočekana od strane načelnika Općine Gradačac, Fadila Imširovića, te predsjednika RK Gradačca, Rifata Bašića. Ovom prilikom gostujućem timu uručeno je i nekoliko skromnih nagrada.

U 14 sati održana je press konferencija za novinare, a prisutnim novinarima obratili su se članovi portugalskog kluba, te predstavnici gradačačke momčadi. Predsjednica kluba iz Guimaraesa, Ana Paola, bila je izuzetno zadovoljna prijemom od strane domaćina, baš kao i trener Ricardo Santos.

Utakmica je odigrana od 17 sati i to u jednom sjajnom ambijentu, čemu je prethodila i domaća publika koja je aplauzom nagrađivala svaki potez i jednih i drugih. Bolje su se na terenu snašli igrači XICO Andebola koji na poluvremenu dolaze do prednosti od dva razlike (12:14). Domaći su dobro krenuli u drugih trideset minuta, no Portugalci uspijevaju pokazati svu svoju kvalitetu i na kraju doći do uvjerljive pobjede od sedam razlike (26:33).

RK Gradačac - RC XICO Andebol 26:33 (12:14)

Dvorana: Gradačački sajam
Sudci: Yaron Ben-Dan i Assaf Faran (oba Izrael)
Delegat: Vlado Živolić (Hrvatska)
RK GRADAČAC: Šećić, Osmanović (4), Taletović, Puljizović (4), Grbić (1), Sijaković (7), Halilković (1), Ignjić (4), Kadić (1), Stojanović, Marković (4), Doborac, Sarajlić, Kešan. Trener: Mehmed Doborac.
RC XICO ANDEBOL: Silva, Costa (3), Rodrigues (4), Ferraz (3), Goncalves (2), Machado, Jose Rodrigues, Paulo Sampaio, Rui Silva (7), Jose Sampaio (2), Nuno Silva (4), Basto (8), Joao Silva. Trener: Ricardo Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.