Građani deklasirali Leeds i prošli dalje, Džeki devet minuta

Dva gola i asistencija Agüera

Građani deklasirali Leeds i prošli dalje, Džeki devet minuta

A. Haznadarević

Manchester City je na svom Etihad stadionu deklasirao ekipu Leeds Uniteda rezultatom 4:0, te na taj način obezbijedio kartu za četvrtinu finala FA kupa.

Ovaj susret je bio od velike važnosti prije svega za menadžera Građana Roberta Mancinija, kojem su otočki mediji već najavili otkaz u slučaju da njegov sastav pretrpi novi poraz.

Ipak, pobjeda aktuelnog prvaka Engleske nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a prvi gol pao je već u 5. minutu susreta, kada je Yaya Toure efektno matirao golmana Leedsa Ashdowna.

Minimalno vodstvo domaćih je trajalo svega deset minuta, budući da je u 15. minutu susreta dosuđen jedanesterac za City, kojeg Sergio Agüero preciznim šutem u gornji lijevi ugao pretvara u pogodak.

I u drugom poluvremenu je Manchester City izgledao nadmoćno, a već sedmi minut nastavka donio je povećanje vodstva. Danas raspoloženi Agüero je pokrenuo prekrasnu akciju, nakon koje njegov sunarodnjak Carlos Tevez poentira za 3:0.

U 74. minutu novi pogodak u mreži Leedsa, a ovoga puta je danas zasigurno prvo ime meča Sergio Agüero zatresao mrežu Ashdowna, nakon sjajne dubinske lopte Davida Silve.

Naš reprezentativac Edin Džeko nije se našao u udarnoj postavi Manchestera, a priliku je dobio tek u 81. minutu, nakon što je iz igre izveden heroj utakmice Argentinac Agüero.

FA kup, osmina finala

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Leeds United 4:0 (Toure 5, Agüero 15 (P), 74, Tevez 52)  






Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.