Građani pregaženi na Old Traffordu
Foto: EPA

United razbio City

Građani pregaženi na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Manchester United savladao je u 32. kolu engleske Premier lige velikog gradskog rivala City s 4:2.

Fantastičan meč su pružili veliki rivali na Old Traffordu, a na kraju Crveni đavoli zasluženo slave veliku pobjedu.

Nije dobro krenulo po United. Pogotkom Sergija Aguera City je nakon osam minuta igre vodio s 1:0, ali je radost Građana kratko trajala.

Do izjednačenja tim Louisa van Gaala stiže u 14. minuti. Ashley Young pogađa za 1:1, da bi u 27. minuti Marouane Fellaini donio preokret i vodstvo Unitedu od 2:1.

Ostatak utakmice potpuno pripada Unitedu koji je razbio velikog rivala. Redale su se šanse pred golom Joea Harta, a do novog pogotka Crveni đavoli stižu u 67. minuti. Pogodio je Mata za prednost od 3:1.

Nije tu bio kraj pogocima. Šest minuta kasnije Chris Smalling koristi loše postavljenu odbranu Cityja i povećava prednost na uvjerljivih 4:1.

Do kraja je City preko Aguera uspio da smanji prednost Uniteda na konačan rezultat susreta od 4:2.

Edin Džeko nije ulazio u igru kod Građana...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Manchester United - Manchester City 4:2 (Young 14', Fellaini 27', Mata 67', Smalling 73' / Aguero 8', 89')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.