Građani se mučili protiv Viktorije, Džeko strijelac

Odigrana i druga utakmica Lige prvaka u grupi D

Građani se mučili protiv Viktorije, Džeko strijelac

Manchester City našeg Edina Džeke večeras je na svom terenu u okviru grupe D u petom kolu Lige prvaka ugostio Viktoriju Plzen i uz dosta poteškoća ostvario pobjedu.

Prvu priliku na susretu imali su Građani. Zaprijetio je Džeko u petoj minuti susreta, ali njegov udarac nije ugrozio golmana gostiju. Samo par minuta kasnije nova prilika za City. Pokušao je Nasri, ali je njegov udarac zaustavila prečka. 

U 19. minuti susreta Aguero je odlično centrirao, lopta je preskočila Džeku, a Nasri se nije najbolje snašao. Nakon 33 minute igre domaći su ipak došli do vodstva. Mrežu Viktorije sa bijele tačke pogodio je Aguero. 

Kada su svi mislili da će Građani na odmor otići sa minimalnim vodstvom šok na Etihadu. Kolar je uposlio Horavu, a ovaj vara Harta. 

Građani do novog vodstva dolaze u 65. minuti susreta. Navas je uposlio Nasrija, a Francuz je precizan za vodstvo domaćih. Samo četiri minute kasnije gosti dolaze do novog izjednačenja, strijelac je bio Tecl. 

U 75. minuti susreta na teren je umjesto Nasrija ušao Negredo, a Španac je samo tri minute kasnije donio prednost Građanima. Konačan rezultat, 4:2 postavio je naš reprezentativac Džeko nakon asistencije Milnera u 89. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Manchester City 1-0 Viktoria Plzen (Goal pen... by all-goals
Goal Hořava - Manchester City 1-1 Plzen (27-11... by Sport-Today-2014


Goal Nasri - Manchester City 2-1 Plzen (27-11... by Sport-Today-2014

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti