Građani su ove sezone već postigli nevjerovatan broj golova, a tek je januar...

Pepova mašinerija postavlja rekorde

Građani su ove sezone već postigli nevjerovatan broj golova, a tek je januar...

Manchester City je večeras pregazio Burton u utakmici polufinala engleskog Liga kupa. Građani su slavili sa čak 9:0 i tako nastavili sa nevjerovatno efikasnim partijama, pošto su FA Kupu upisali pobjedu nad Roterhamom od 7:0.

Večeras je Gabriel Jesus postigao četiri gola, dok su se u strijelce upisali i Oleksandr Zinchenko, Phil Foden, Kyle Walker, Kevin De Bruyne i Riyad Mahrez. Njih šestorica su tako pomogla Cityju da već dođe do cifre od 96 golova ove sezone.

Pomenuta brojka djeluje zaista nevjerovatno uzme li se u obzir da je tek januar.

Poređenja radi, Tottenham je ove sezone postigao 70 golova, Messijeva Barcelona 71 gol, a PSG koji u svojim redovima ima Neymara, Cavanija i Mbappea 77 golova.

Fudbaleri Cityja će šansu za nove golove imati već u ponedjeljak kada nastavljaju takmičenje u Premier ligi duelom protiv Wolverhamptona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti