Građanima jedan gol dovoljan za finale FA Kupa

Manchester City bolji od Brightona

Građanima jedan gol dovoljan za finale FA Kupa

Manchester City je večeras na Wembleyju savladao ekipu Brightona rezultatom 1:0 u polufinalu FA Kupa.

Građani su odlično otovorili utakmicu i već u četvrtoj minuti došli do gola. Kevin De Bruyne je sjajno ubacio loptu pred gol sa lijevog boka, a Gabriel Jesus utrčao i glavom pogodio za 1:0.

Nastavio je City kontrolisati utakmicu, iako nije bilo većih uzbuđenja. Treba izdvojiti situaciju u kojoj je korišten VAR, a u kojoj je se "vijećalo" da li će Walker dobiti crveni karton zbog sukoba sa fudbalerom Brightona. Međutim, prošao je samo sa žutim.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0, a City je i u drugom držao sve konce u svojim rukama.

Mogu se izdvojiti pokušaji Sterlinga i Danila, ali je na kraju Građanima gol Jesusa iz četvrte minute bio dovoljan za plasman u finale FA Kupa.

U finalu će Manchester City igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela koji se igra sutra, Watford - Wolverhampton.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi