Građevinci u derbiju deklasirali arhitekte

Univerzitetska liga

Građevinci u derbiju deklasirali arhitekte

Edmir Škorić

Ovog vikenda odigrane su utakmice četvrtog kola Univerzitetke liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci.

U fudbalu u grupama A, B, C i D postignuti su sljedeći rezultati:

Fakultet za kriminalistiku 8:4 Farmaceutski fakultet
Veterinarski fakultet 0:3 Elektrotehnički fakultet
Fakultet islamskih nauka 5:2 Filozofski fakultet Ž
Pedagoški fakultet 0:6 International Burch University
Fakultet za sport i tjelesni odgoj 7:2 International University of Sarajevo
Arhitektonski fakultet 0:5 Građevinski fakultet
Ekonomski fakultet 7:3 Fakultet za javnu upravu
Prirodno-matematički fakultet 3:2 Građevinski fakultet *(3 kolo)
Mašinski fakultet 1:1 Šumarski fakultet
Pravni fakultet 3:1 American University
Fakultet političkih nauka 3:1 Stomatološki fakultet
Poljoprivredno-prehrambeni fakultet 2:4 Fakultet zdravstvenih studija
Akademija scenskih umjetnosti 4:23 Saobraćajni fakultet

Slobodne u ovom kolu bile su ekipe Medicinskog faklulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta. Nakon četiri odigrana kola situacija je postala još interesantnija. U svim grupama putnici za četvrfinale će se znati tek nakon posljednjeg kola.

Najinteresantnije je u grupi B gdje tri ekipe Saobraćajni, Građevinski i Prirodno-matematički fakultet imaju po sedam bodova. Kao i do sada i ovo četvrto kolo UNSA lige 2012 u fudbalu je donijelo pregršt dobrih utakmica i lijepih golova. Neki od učesnika su za naš portal rekli:

Adnan Durić (kapiten- International Burch University):

"Prije svega čestitam ekipi Pedagoškog fakulteta na fer i korektnoj igri. Odigrali smo veoma dobru utakmicu i pomalo neočekivano ostvarili visoku pobjedu, s obzirom da su naši protivnici bili direktni rivali u borbi za drugu poziciju u grupi C. Sa ovom pobjedom smo korak bliže ostvarenju našeg cilja, a to je prolazak grupne faze natjecanja, za koju će nam biti potreban bod iz utakmice koju ćemo igrati sljedećeg vikenda protiv kolega sa Pravnog fakulteta. Također, čestitam i suigračima na odličnoj igri i korektnom ponašanju pokazanom u dosadašnjim utakmicama, a sve to uz podršku menadžmenta Univerziteta, profesora i trenera Ahmeda El Sayeda. Vjerujemo da ćemo nastaviti sa kvalitetnom igrom i uspješno proći u daljem takmičenju“.

Dobrača Emir (Ekonomski fakultet):

„Iako rezultat govori da je ovo bila rutinska utakmica, to ustvari nije slučaj onoga sto se dešavalo na terenu. Nakon prvog poluvremena i vodstva od 5:0, ekipa je pristupila krajnje neozbiljno, odigrala katastrofalno drugo poluvrijeme, samo što to kolege sa Fakulteta javne uprave nisu znali kazniti. Očekuju nas još dvije utakmice koje ćemo iskoristiti kao pripremne, za uigravanje ekipe i isprobavanje nekih taktičkih ideja kako bi što spremniji dočekali narednu fazu takmičenja. Možda ćemo prikljućiti još jednog ili dva igrača ekipi kako bi pojačali konkurenciju u ekipi i dodatno dobili na kvalitetu“.

Dino Kapetanović (Arhitektonski fakultet):

„Bila je to fer utakmica sa našim komšijama sa Građevinskog fakulteta. Zasluženo su pobijedili i tom pobjedom su se približili na korak do prolaza u dalju fazu takmičenja. S obzirom da mi nemamo šansi za prolaz u četvrtfinale, od srca im želimo svu sreću u daljem takmičenju“. Jusuf Zukić (Pravni fakultet): „Teška utakmica zbog sparnog vremena. Nakon pobjede od 9-2 u prošlom kolu ušli smo olako u utakmicu, protivnik se dobro držao, ali širom klupom i većim kvalitetom smo uspjeli doći do zaslužene pobjede“. Sve utakmice četvrtog kola UNSA lige 2012 počele su minutnom šutnje u čast tragično preminulih Adnana Ćatića i Zlatana Handžića. Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti, a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na najčitanijem sportskom portalu u BiH - SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti