Gradina upisala  pobjedu na gostovanju u Konjicu

2.kolo A1 lige Bosne i Hercegovine za košarkaše

Gradina upisala pobjedu na gostovanju u Konjicu

E. Dindić

U okviru 2.kola A1 lige Bosne i Hercegovine  za košarkaše ekipa Gradine iz Srebrenika, gostovala je novajliji u ligi ekipi Konjica. U jednoj veoma zanimljivoj utakmici gosti iz Srebrenika su na kraju odnijeli pobjedu rezultatom 65:56.(31:20). 

Izabranici Vladimira Mićanovića sjajnu su otvorili susret pa su nakon prvih 10.minuta susreta imali prednost rezultatom 22:11. Drugi period je ponudio veoma neefikasnu košarku pa je ovaj period završen rezultatom 9:9.

Nakon 20. minuta susreta rezultat na semaforu je glasio 31:20 u korist ekipe Gradine. 

Treći period ponovo dobivaju košarkaši Gradine rezultatom 22:16, te nakon 30. minuta susreta imaju prednost od 53:36. 

Četvrti period domaći košarkaši dobivaju 20:12, ali nedovoljno za preokret u ovom susretu. Nakon 40. minuta igre na semaforu je stajao rezultat 65:56, te novi bodovi su otišli na konto gostiju iz Srebrenika. 

Kod domaćih košarkaša  istakao se Feđa Vuleta sa 18 poena, dok je Semir Karić dodao 14 poena. Ekipu iz Srebrenika predvodio je Mirza Hrnčić sa 22 poena, dok je Miodrag Tanasilović dodao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi