Gradski derbi u Tuzli: Solari nadigrali Jarčeve

Prva liga FBiH za rukometaše

Gradski derbi u Tuzli: Solari nadigrali Jarčeve

Rukometaši Sloboda Solane ostvarili su pobjedu u 1. kolu Prve lige FBiH – skupina sjever nad gradskim rivalom ORK Tuzla 29:23 (13:11).

Momčad Mirze Bulića diktirala je ritam većim dijelom susreta, a na kraju su s pobjedom opravdali i ulogu favorita. Međutim, pojedini dijelovi susreta protekli su u nervoznoj i nepovezanoj igri, a povreda Edina Mujića početkom drugog dijela zasjenila je derbi gradskih rivala.


Mujić je nakon desetominutnog ukazivanja pomoći prevezen na UKC Tuzla, a posljednje informacije govore kako će taj rukometaš odsustvovati s parketa u naredne tri sedmice.


U obje momčadi istakli su se golmani Almin Bojić (Sloboda Solana) i Nermin Zoletić (ORK Tuzla). Epitet najefikasnijeg aktera derbija pripao je Alenu Brčaninoviću sa 13 golova, dok su kod Sloboda Solane po 6 golova postigli Bakir Jahić i Omar Babović. Gradski derbi u maloj dvorani Mejdan posmatralo je 500 gledatelja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.