Gradsko vijeće pokrovitelj košarkaškog EP
Kadetsko EP bilo je odlično organizovano

Dobar potez gradske Uprave

Gradsko vijeće pokrovitelj košarkaškog EP

Gradsko vijeće Grada Sarajevo donijelo je po hitnom postupku odluku o pokroviteljstvu Grada nad Evropskim prvenstvom B Divizije (U 18) koje će se u Sarajevu održati od 23. jula do 2. avgusta.
Za tu namjenu, Gradsko vijeće je izdvojilo 40.000 KM potrebnih za finansiranje troškova smještaja i boravka 45 službenih osoba iz FIBA Evropa u bh. prijestonici. Košarkaški savez BiH je od FIBA Evropa dobio organizaciju juniorskog EP nakon što je prošle godine uspješno organizovao kadetsko (U 16) EP.

Na predstojećem turniru uz našu selekciju učestvovaće još 20 selekcija, a dvije prvoplasirane(finalisti) izboriće nastup u A Diviziji.

”Drago nam je zbog ovakve odluke i smatram da možemo na najbolji način odgovoriti izazovu. Prošle godine smo bili odlični domaćini kadetskog EP-a, a nakon juniorskog, planiramo se kandidovati za organizaciju jednog od narednih seniorskih “Eurobasketa”, istakao je Nihad Imamović, potpredsjenik KS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.