Grafite: Ne vjerujem da će Džeko ostati
Džeko i Grafite: Veliki napadački tandem u prošloj sezoni

U Wolfsburgu uvjereni u odlazak "dijamanta"

Grafite: Ne vjerujem da će Džeko ostati

Edmir Škorić

Brazilac Grafite vjeruje da će bh. reprezentativac Edin Džeko napustiti Vukove na kraju sezone, ali ističe kako bi volio da njegov partner iz napada Wolfsburga ostane u gradu automobila.

Naime, Grafite je u razovoru za njemački "Kicker" kazao kako bi bh. reprezentativac Edin Džeko trebao na kraju sezone napustiti Wolfsburg.

"Iskreno rečeno, ne vjerujem da će ostati. Veliki klubovi ga pokušavaju dovesti. Ali isto tako je važno da je on sretan. Zato bih volio da ostane s nama", kazao je prvi golgeter Bundeslige iz prošle sezone.

Podsjetimo, Džeko će napustiti Vukove na kraju sezone ukoliko neki klub Wolfsburgu ponudi sumu od 40 miliona eura. Pored Milana, interesovanje za vlasnikom trenutno 14 bundesligaških golova su pokazali i engleski velikani Chelsea i Manchester United.

30-godišnjak je nedavno za Brazil protiv Irske u prijateljskoj utakmici upisao drugi svoj nastup, a sada se nada i odlasku na Svjetsko prvenstvo.

"Mislim da sam ostavio dobar dojam. Učinit ću sve da na ljeto budem prisutan u Južnoj Africi. Ali trenutno razmišljam samo o Wolfsburgu, gdje moram dati svoj doprinos", dodaje Grafite, koji je, čini se, u posljednje vrijeme proradio, baš kao i čitav aktuelni njemački prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.