Grafite: Nikad nisam odustao od selekcije

Grafite: Nikad nisam odustao od selekcije

Edmir Škorić

Brazilski selektor Dunga je u reprezentaciju pozvao napadača Wolfsburga Grafitea, koji će tako za nacionalnu momčad zaigrati prvi put poslije 2005. godine.

31-godišnji Wolfsburgov napadač Grafite nije u prvim planovima Dunge, no povredom Sevillinog napadača Luis Fabiana otvorilo mu se to mjesto za prijateljski susret sa Republikom Irskom koji se igra na Arsenalovom stadionu Emiratesu sutra navečer.

Grafite je posljednji put dres Karioka obukao u aprilu 2005. godine te je odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu do sada i tada je zabio pogodak protiv Gvatamele, no nikada više nije pozvan u nacionalnu vrstu.

"Presretan sam. San svakog igrača je da nosi dres brazilske reprezentacije. Nikad nisam odustao od selekcije i nadam se da ću biti na Svjetskom prvenstvu", kazao je Grafite za službenu stranicu Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.