Grafite se vratio nakon zasluženog odmora
Grafite se vratio u Wolfsburg

Grafite se vratio nakon zasluženog odmora

E. Škorić

Suigrač Edina Džeke i Zvjedana Misimovića Grafite vratio se u Wolfsburg nakon što je dan prije posljednje utakmice krajem novembra otputovao u rodni Brazil, na zasluženi i opravdani odmor.

29-godišnji Grafite je dan prije posljednje utakmice Wolfsbruga poritv Stuttgarta otputvao u rodni Brazil, jer je imao malu nezgodu na treningu gdje je ozlijedio uho, a i razlog tome bila je nedavna smrt njegovog oca, pa je Brazilac želio biti uz svoju obitelj i s njima provesti praznike.

"Posljednju svoju utakmicu igrao sam protiv Stuttgarta krajem novembra prošle godine. Nakon toga imao sam malo nesreću na treningu i dozvoljeno mi je da ranije napustim Wolfsburg, da bih se odmorio i dao podršku svojoj obitelji. Ja ću naravno prvo nastojati da se vratim u pravu formu", izjavio je Grafite za službenu stranicu Wolfsburga.

Brazilac je dodao kako je redovitim pregledima sanirao svoju ozljedu, te kako je sada spreman.  Grafite je u Bundesligi upisao 11 pogodaka, 3 gola je postigao u Liga UEFI, a tome pridodaje i jedan gol iz DFB kupa. Ispred njega na listi strijelaca samo su napadač Bayera Patrick Helmes i bh. reprezentativac i napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević.

Sljedeću utakmicu "vukovi" igraju protiv Kolna 31. januara, a Grafite će zajedno sa Edinom Džekom predvoditi napad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.