Grafite sve bliže Fenerbahčeu

Ove sedmice počinju pregovori

Grafite sve bliže Fenerbahčeu

Edmir Škorić
Teme:

Turski Fenerbahče poslao je na adresu Wolfsburga ponudu od 7.5 miliona eura za brazilskog napadača Grafitea, koji i sam želi napustiti grad automobila.

Izvršni direktor Wolfsburga, Dieter Hoeness, potvrdio je kako Fenerbahče izdvaja 7.5 miliona eura za Grafitea, te bi pregovori trebali otpočeti ove sedmice u Austriji, gdje se Vukovi pripremaju za narednu sezonu.

Brazilac je, zajedno sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom, tresao protivničke mreže, te je prije dvije sezone Wolfsburg odveo do povijesnog naslova njemačke Bundeslige.

Iako ima 31 godinu, Grafite je bio na spisku brazilskog selektora Carlosa Dunge za utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ukoliko on napusti Wolfsburg, a sve je izvjesnije da hoće, postavlja se pitanje ko će činiti napad kluba, obzirom da je na izlaznim vratima i naš reprezentativac, Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.