Grafite želi otići, Vukovi dovode Ben Arfu?
Brazilca žele i Rusi...

Vijesti iz Wolfsburga

Grafite želi otići, Vukovi dovode Ben Arfu?

Edmir Škorić
Teme:

Osim turskog Fenerbahčea, ogroman interes za brazilskog reprezentativca Grafitea pokazali su ruski timovi, Lokomotiva i Rubin iz Kazana.

Iskusni brazilski napadač Grafite (32) želi otići iz Wolfsburga jer smatra kako se neće uklopiti u 4-2-3-1 formaciju, koju namjerava u narednoj sezoni koristiti trener Steve McClaren. Nije tajna da je engleski stručnjak zacrtao Edina Džeku u vrhu napada. Upravo zbog toga postoji toliki otpor Vukova Juventusu, Manchester Cityju i drugim timovima koji žele bh. reprezentativca.

Fenerbahče od ranije želi Grafitea, a interes su pokazali još moskovska Lokomotiva i kazanski Rubin. Nakon što su Bukharova prodali Zenitu, Kazancima je Grafite i više nego potreban. Krajem sedmice bi trebala biti donešena konačna odluka o sudbini Brazilca.

"Još uvijek želimo nešto napraviti u prelaznom roku", kazao je Diemter Hoennes, direktor njemačkog bundesligaša. Očito, na Volkswagen Areni priželjkuju nova pojačanja. Navodno je Hatem Ben Arfa, ofanzivac Marsillea, na meti Wolfsburga.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe tvrdi kako 23-godišnjaka žele još Werder i Newcastle. Ben Arfa ima ugovor sa Marseilleom do 2012. godine, a njegova trenutna cijena je 8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.