Golman našeg nacionalnog tima za SportSport.ba

Grahovac: Pažnja godi, ali neće nas izbaciti iz ravnoteže

Nebojša Grahovac iza sebe ima odličnu sezonu u francuskom Chartresu, a nadamo se da će sa dobrim igrama nastaviti i u Kataru narednog mjeseca. 

Prvo Svjetsko prvenstvo kruna je karijere za ovog rođenog Prijedorčanina, a Grahovac ističe kako je pravi užitak raditi sa vrhunskim stručnim štabom. 

"Sigurno je da moramo naporno raditi na početku priprema, da bi se stekla ta neka baza, da bi nam kasnije bilo lakše. Mi golmani smo danas (srijeda op. a.) malo pojačano radili. Nije nikakva kazna, jednostavno su ostali dobili slobodno, pa smo mi to iskoristili da ponovimo neke stvari sa trenerom golmana, Damirom Cipurkovićem," kaže Grahovac i dodaje: 

"Sve je na visokom nivou, malo je za nas ovo iznenađenje. Sam rad i vrhunska struka koju imamo, samim tim i veliko zadovoljstvo što možemo da napredujemo u nekim segmentima igre," kaže Grahovac. 

Naša reprezentacija prvenstvo svijeta otvorit će utakmicom protiv Irana, a Grahovac ističe kako je najvažnije da on i saigrači ostave srce na terenu. 

"Iran je nepoznanica za nas, ali mislim da trebamo ući u svaku utakmicu, pa tako i u tu prvu 100 posto, maksimalno, kao i do sada bez neke treme i straha. Da odigramo najbolje što možemo, želja nam je da damo sve od sebe i da se borimo u svakoj utakmici i ja se nadam da rezultat neće izostati," riječi su Grahovca. 

Naš reprezentativni golman iza sebe ima odličnu sezonu, a ističe kako će biti još bolje kada se njegov tim vrati u društvo najboljih. 

"Ova godina je puno bolja od prošle, klub napreduje, idemo nazad u prvu ligu, a samim tim i meni će biti bolje," kaže Grahovac. 

Plasmanom na Svjetsko prvenstvo rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izašla je iz sjene fudbalera i košarkaša, a Grahovac ističe kako je lijepo biti u prvom planu. 

"Ne možemo se još navići, ovo je sve za nas novo. Veća je pažnja javnosti, novinara, običnih građana. Sigurno da nam godi na kraju krajeva, ali to nas ne bi trebalo poremetiti i izbaciti iz ravnoteže," kaže Grahovac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.