Grahovac strijelac u visokoj pobjedi Astane

Odličan gol bh. fudbalera

Grahovac strijelac u visokoj pobjedi Astane

Astana je u okviru 23. kola kazahstanske Premier lige savladala na gostovanju Aktobe s visokih 3:0. 

Za Astanu to je ujedno bila 18. pobjeda u dosadašnjem dijelu šampionata, a jedan od strijelaca u današnjem meču protiv Aktobea bio je, ni manje ni više, nego naš internacionalac Srđan Grahovac. 

Do prednosti Astana je došla u 33. minuti kada je sopstvenu mrežu pogodio Zenkovich, da bi potom u šestoj minuti nastavka prednost udvostručena zahvaljujući pogotku Kabanange. Prednost od 2:0 bila je aktivna sve do 79. minute, kada je Grahovac sjajnim pogotkom postavio konačan rezultat. 

Grahovac je na terenu proveo svih 90 minuta, dok Marin Aničić ovoga puta nije igrao.

Inače, Astana u kazahstanskom prvenstvu nalazi se na prvoj poziciji sa 57 osvojenih bodova. Slijede je Kairat (47), Ordabasy (41)... 

Premier League, 23. kolo:

Aktobe - Astana 0:3



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi