Granada bolja od Rayo Vallecana

Primera

Granada bolja od Rayo Vallecana

Edmir Škorić

U trećem susretu 16. kola španske Primere nogometaši Grande su, kao gosti, slavili protiv Rayo Vallecana rezultatom 2:0.

Granada je u četvrtom gostovanju na stadionu u predgrađu Madrida stigla do prve pobjede. U prethodne tri utakmie Rayo je pred svojim navijačima protiv današnjeg protivnika imao pozitivan skor(2-1-0). 

Fran Rico je u 35. minuti zabio vodeći pogodak za gostujuću momčad. Riki je u 90. minuti postavio konačnih 0:2. Inače, bila je to još jedna tipična utakmica u Primeri. Naime, sudac Cesar Muniz je podijelio čak 11 žutih i jedan crveni karton.

Kod domaćih je isključen Nacho Martinez zbog dva žuta kartona već u 43. minuti. Granada je ovom pobjedom došla na 12. mjesto sa 20 bodova, dok Rayo ostaje na 17. mjestu sa 13 bodova, ali stvari će biti dugačije kada se kompletira 16. kolo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 16. kolo:
Rayo - Granada 0:2 (Rico 35, Riki 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije