Granada sa igračem manje namučila Valenciju

Piatti donio pobjedu Šišmišima

Granada sa igračem manje namučila Valenciju

A. Haznadarević

U susretu osamnaestog kola španske Primere, Valencia je u gostima savladala Granadu rezultatom 2:1.

Od samog početka meča Šišmiši su krenuli otvoreno, pokušavajući ugroziti gol domaćina. Ipak, Granada se dobro branila, te je u nekoliko navrata i ozbiljno zaprijetila golu Diega Alvesa.

 

Ipak, prvo poluvrijeme na Los Carmenes stadionu prošlo je bez promjene rezultata, a ono što posebno treba izdvojiti, je to da su domaći u 34. minutu susreta ostali sa igračem manje, nakon što je Rico zaradio drugu javnu opomenu.

 

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u petom minutu nastavka, kada je Brayan Angulo prekrasnim pogotkom doveo oslabljenu Granadu u vodstvo.

 

Ovaj gol je probudio uspavanu Valenciju, koja je već nakon deset minuta uspjela poravnati rezultat. Strijelac ovoga puta bio je Jonas, a asistenciju je upisao Piatti.

 

Brojčanu prednost na terenu, Šišmiši su uspjeli u potpunosti iskoristiti tek pred kraj meča, kada je večeras raspoloženi Pablo Piatti u 82. minutu susreta pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:1.

 

Primera, 18. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Granada - Valencia 1:2 (Angulo 50 / Jonas 60, Piatti 82)

  


Angulo @SpheraChannel by SpheraChannel
Gol de JONAS @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.