Grant i službeno predstavljen u Partizanu

Grant i službeno predstavljen u Partizanu

Edmir Škorić

Beogradski nogometni klub Partizan službeno je predstavio novog trenera Avrama Granta.

Izraelski stručnjak svečano je predstavljen u Sportskom centru Teleoptik. Grant je u petak imenovam trenerom Partizana, te će na klupi crno-bijelih naslijediti Aleksandra Stanojevića.

Kako piše B92 portal, njegova godišnja plata iznosit će oko 400.000 eura, a s Partizanom je potpisao ugovor do ljeta 2013. godine.

„Sretan sam što sam došao u Partizan, klub velikog imena i tradicije. Želim da ovaj klub dovedem na najviši nivo. Biće to veliki izazov, ali ja volim kada imam takav izazov ispred sebe. Znam da imam dobre i iskusne igrače u timu, kao i mlade i kvalitetne“, rekao je Grant u prvom obraćanju medijima.

Upoznat je Grant, bivši trener Chelseaja i Portsmoutha, upoznat je i s popularnim Grobarima, navijačima Partizana.

"Bio sam prošle godine na meču Arsenala i Partizana. Ono što me je oduševilo je što je navijača Partizana bilo veoma malo na Emiratima, ali su u nekoliko navrata bili glasniji od domaćih navijača. Moj sin, koji je sjedio pored mene, bio je fasciniran", rekao je Grant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.