Graovac: Zadovoljan sam uslovima u Belgiji

Bh. fudbaler za SportSport.ba

Graovac: Zadovoljan sam uslovima u Belgiji

Daniel Graovac (23) karijeru nastavlja u Belgiji, i to u ekipi Royal Excel Mouscron.

Mladi defanzivac posljednje tri sezone proveo je u Zrinjskom, sa kojim je osvojio dva naslova prvaka, a odličnim izdanjima u domaćem prvenstvu privukao je i pažnju selektora Baždarevića, koji ga je ove godine uvrstio u tim za mečeve protiv Luksemburga i Švajcarske.

Graovac je trebao i da putuje sa reprezentacijom na Kirin kup u Japanu, ali je zbog povrede izostavljen sa spiska.

Nakon oporavka mladi fudbaler pronašao je angažman u Apollon Limassolu, koji ga je zatim dao na posudbu belgijskoj ekipi Royal Excel Mouscron. 

"Polako se snalazim u novoj sredini. Ovdje ima dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije, a jedan od njih je Matej Delač, koji mi zaista puno pomaže. Uslovi za rad su stvarno odlični. Tu je sve što je potrebno za vrhunski rad. U prvi mah dosta više se trenira nego u BiH. Cijeli dan sam prebukiran obavezama i trenutno sam u fazi privikavanja na takav sistem rada", rekao je Graovac za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi