Grasshoppers je novi lider, odlična partija Sanela Jahića

Super liga Švicarske

Grasshoppers je novi lider, odlična partija Sanela Jahića

Grasshoppers je sa odličnim igrama i pobjedama u Super ligi Švicarske, a nakon večerašnjeg trijumfa nad fenjerašem Laussaneom tim Sanela Jahića makar za kratko izbio je na lidersku poziciju na tabeli. 

Skakavci su trijumfovali rezultatom 2:0 na gostuućem terenu, a strijelci su bili Gashi u 48. i Dabbur u 85. minutu.

Sanel Jahić ponovo je odigrao odličnu utakmicu u pobjedničkom timu, baš kao i kapiten Veroljub Salatić. I jedan i drugi igrali su po devedeset minuta. Sead Hajrović meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Grasshoppers ima dva boda više od drugoplasiranog Basela koji svoj meč igra sutra.

U drugom susretu istim rezultatom trijumfovao je Thun kod kuće protiv Aaraua. Pobjedu domaćinu donijeli su Sanogo i Cassio.

Super liga Švicarske, 29. kolo:

Thun – Aarau 2:0 (Sanogo 29., Cassio 71.)
Lausanne – Grasshoppers 0:2 (Gashi 48., Dabbur 85.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.