Grbavac: Uz podršku s tribina i naš dobar dan, idemo dalje

Očekuje nas duel sa Egiptom

Grbavac: Uz podršku s tribina i naš dobar dan, idemo dalje

A. Beganović

Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 21 sat u Zetri će u okviru Svjetskog prvenstva u osmini finala snage odmjeriti sa Egiptom.

U proteklih sedam dana Bosna i Hercegovina živi rukomet. Organizacija Svjetskog prvenstva je pun pogodak, a ne smijemo ni zamisliti šta bi bilo kada bi se naš tim plasirao u četvrtfinale. Na putu do prolaska u četvrtfinale stoji nam Egipat, reprezentacija koja nije briljirala u Zenici, ali koja sasvim sigurno može biti jako opasna.

"Prvi dio plana smo ostvarili, odnosno plasirali smo se među 16 najboljih svjetskih selekcija, što je svakako veliki rezultat. Sutra nas u osmini finala očekuje Egipat. Analizirali smo igru naših protivnika i mislim da uz podršku s tribina i našu dobru partiju, možemo proći u četvrtfinale", za SportSport.ba je izjavio selektor naše mlade rukometne reprezentacije Zdenko Grbavac.

"Egipat igra dosta agresivno u odbrani, na momente i grubo, ali čini mi se da nema napadački potencijal. U napadu su nestrpljivi, pokušavaju sve riješiti na brzinu i nadam se da ćemo znati odgovoriti takvoj igri. Treniramo, spremamo se i uvjeren sam da će momci pružiti svoj maksimum", dodao je Grbavac.

U pet utakmica grupne faze naša reprezentacija je ostvarila tri pobjeda, te po jedan remi i poraz, a ako je suditi po utakmicama sa Slovenijom i Argentinom, onda možemo reći da najviše problema u napadu imamo na poziciji lijevog vanjskog.

"Potpuno ste u pravu, na poziciji lijevog vanjskog najviše imamo problema. Milas se mnogo troši u odbrani, dok nam druga dva beka nisu u napadačkoj formi. No, nećemo sada očajavati, možda baš sutra proradimo na toj poziciji. Protiv Slovenije smo sa te pozicije uputili devet udaraca, a niti jedan gol nismo postigli. Da je bilo malo drugačije i rezultat bi sasvim sigurno na kraju bio u našu korist", govori Grbavac i na kraju dodaje:

"Imamo sjajnu podršku u Sarajevu i siguran sam da će i sutra tako biti. Podrška s tribina nam mnogo znači i uz istu, te našu borbenost i raspoložena dva ili tri igrača u napadu, pobijedit ćemo Egipat."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.