Grbavica i Pecara u centru pažnje

Grbavica i Pecara u centru pažnje

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najviše uzbuđenja očekuje nas u Sarajevu i Širokom Brijegu, gdje će snage odmjeriti Željezničar i Borac, te Široki Brijeg i Sarajevo.

Jedan od derbija 23. kola Premijer lige večeras će na Grbavici odigrati Željezničar i Borac. Plavi bi pobjedom došli na korak bliže tituli, dok bi pak Borac sa pozitivnim rezultatom došao bliže Evropi.

"Ovo je za nas do sada najvažnija utakmica sezone, jer pobjedom ćemo se približiti cilju, a to je osvajanje titule. Istina, pobjeda protiv Borca ne znači sigurno titula, ali nas dovodi na korak do iste. Borac je dosta kvalitetna ekipa koja nema kompleksa na gostujućim terenima, što s pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva", istakao je menadžer Željezničara Amar Osim uoči večerašnjeg susreta.

"Igrat će oni najspremniji i oni koji su u prošlom kolu dobro odradili posao protiv Olimpica.  Kod mene ne igraju imena, već oni igrači koji to zasluže na terenu. Ne isključujem neke rokade. Znam sastav koji će početi utakmicu, ali ga neću saopštiti do samo početka ovog derbija", rekao je Slaviša Božičić, trener banjalučkog premijerligaša.

U Širokom Brijegu snage će odmjeriti domaća momčad i Sarajevo, a uoči susreta iz oba tabora dolaze optimistične izjave.

"Nakon niza ovih dobrih rezultata atmosfera u ekipi je veoma dobra. Igrači su spremni i raspoloženi pred meč sa Širokim. Utakmica će biti teška, ali stil igre Širokog nam odgovora. Igraju otvoreno tako da možemo očekivati dobru utakmicu. Ne poznajem baš dobro tim sa Pecare, jer sam se nedavno vratio u Premijer ligu, ali mogu reći da najveća opasnost prijeti od Wagnera", istakao je Edin Husić, dvadesetšestogodišnji veznjak momčadi sa Koševa, dok je trener Širokog Brijega Marijan Bloudek izjavio:

"Sastaju se drugoplasirana i trećeplasirana momčad prvenstva i možemo reći da se radi o derbiju. Utakmice Širokog i Sarajeva uvijek su bile kvalitetne, a nadam se da će tako biti i ovaj put. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i našu pobjedu".

U Gradačcu će koplja ukrstiti domaća Zvijezda i Čelik. Obje momčadi nalaze se u sredini tabele, nemaju većih briga oko ostanka u društvu najboljih, pa se može očekivati otvorena igra s obje strane i mnogo golova.

Olimpic će na domaćem terenu dočekati Slogu. Vukovi su još uvijek u igri za izlazak na evropsku scenu, dok je Sloboda u velikim problemima, pa bi svaki rezultat osim pobjede najmlađeg sarajevskog premijerligaša bio veliko iznenađenje.

U Travniku će gostovati uzdrmani Velež, koji je nakon serije loših rezultata došao u nezavidnu poziciju, odnosno ukoliko izgube na Piroti Rođeni će morati početi razmišljati o grčevitoj borbi za premijerligaški status. S obzirom na formu Veziri su favoriti, ali Rođene ne treba prerano otpisivati.

U Trebinju će derbi začelja odigrati domaći Leotar i već otpisana Kozara. Leotaru su bodovi neophodni u borbi za premijerligaški život i doista bi bilo čudo kada do istih ne bi došao.

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice. Mostarski Plemići pod Bijelim brijegom dočekuju GOŠK i sigurno je da će izabranici Slavena Muse učiniti sve da dođu do pobjede koja će ih ostaviti u kakvoj - takvoj igrti za izlazak na evropsku scenu.

Pored utakmice u Mostaru u nedjelju će u Prijedoru snage odmjeriti domaći Rudar i Slavija. Obje momčadi nalaze se u dobroj formi, a Slaviji su bodovi mnogo potrebniji, no sigurno je da će i Rudari tražiti nastavak pobjedničkog niza.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.