Grbavica spasila kolo očajne posjete

Od 15.100 gledalaca, čak 9.000 ih na Grbavici

Grbavica spasila kolo očajne posjete

Midhat Šljivak

Iza nas je još jedno kolo u Premijer ligi BiH.

Teren je donio solidan fudbal, bilo je dobrih poteza i golova, a posjeta na tribinama, izuzev Grbavice i donekle Koševa, nije opravdala očekivanja.

Veliki derbi između Željezničara i Zrinjskog na Grbavici privukao je očekivano i najviše navijača. Po zvaničnim podacima, ovaj meč je gledalo 9.000 ljubitelja fudbala, što je više nego na svim ostalim utakmicama.

Solidna brojka navijača se okupila i na Koševu u petak. Pobjedu Sarajeva nad Slobodom pratilo je 4.000 navijača, dok je današnji meč Lige za prvaka između Radnika i Krupe gledalo svega njih 250.

Liga za opstanak očekivano samo privlači navijače Čelika. Pobjedu ovog tima u Vitezu gledalo je 1.500 navijača, većinom gostijućih iz Zenice.

Susreti Metalleghea i Olimpika, te Mladosti i Širokog, privukli su svega 350 ljubitelja fudbala.

Grbavica je ponovo spasila kolo očajne posjete, pa je u ovom kolu ukupno utakmice posmatralo 15.100 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grad meč broj gledalaca
Sarajevo Željezničar - Zrinjski 9.000
Sarajevo Sarajevo - Sloboda 4.000
Vitez Vitez - Čelik 1.500
Doboj Kakanj Mladost - Široki 250
Bijeljina Radnik - Krupa 250
Banja Luka Metalleghe - Olimpik 100

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi