Grci u Turskoj bez Papaloukasa

Mundobasket 2010

Grci u Turskoj bez Papaloukasa

Selektor reprezentacije Grčke Jonas Kazlauskas objavio je širi spisak od 17 igrača od kojih će njih dvanaestorica predstavljati Grčku na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Nakon što su propustili prošlogodišnji Eurobasket u Poljskoj u reprezentaciju se vraćaju Dimitris Diamantidis, Kostas Tsartsaris i Pannagiotis Vassilopoulos, dok ni ovaj put neće biti najboljeg grčkog igrača posljednjih godina Theodorosa Papaloukasa. Na spisku se nalazi nekoliko debitanata.

Kostas Vasileiadis, odlični šuter Xacobea pozvan je u reprezentaciju prvi put, ikao je u mlađim kategorijama bio jedan od najboljih igrača. Pored njega na reprezentativnom spisku se našao i Nikos Pappas, 20-godišnji član Kolossosa, koji je prošle godine osvojio srebro s reprezentacijom do 19, te zlato s reprezentacijom do 20 godina.

Pod vodstvom Jonasa Kazlauskasa reprezentacija Grčke je prošle godine na Eurobasketu u Poljskoj osvojila treće mjesto, dok je prije četiri godine pod vodstvom Pannagiotisa Giannakisa u Japanu osvojila srebro na Mundobasketu. Na ovogodišnjem Mundobasketu ambicije Grka su plasman u polufinale.

Reprezentacija Grčke:
Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Kostas Tsartsaris (Panathinaikos), Antonis Fotsis (Panathinaikos), Vassilis Spanoulis (Panathinaikos), Nick Calathes (Panathinaikos), Stratos Perperoglou (Panathinaikos), Giorgos Printezis (Unicaja Malaga), Sofoklis Schortsanitis (Olympiacos), Ioannis Bourousis (Olympiacos), Loukas Mavrokefalidis (Olympiacos), Panagiotis Vasilopoulos (Olympiacos), Kostas Papanikolaou (Olympiacos), Nikos Zisis (Montepashi Siena), Kostas Vasiliadis (Xacobeo Blu: Sens), Kostas Kaimakoglou (Maroussi), Ian Vougioukas (Panellinios) I Nikos Pappas (Kolossos).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.