Grčka bolja od Slovenije

Eurobasket

Grčka bolja od Slovenije

Teme:

Grčka je bila bolja od Slovenije (60:69) u njihovoj prvoj utakmici drugog kruga Eurobasketa. Iako su čitavim tokom utakmice imali igru i vodstvo, pobjedu su morali spašavati u zadnjim minutama sa dvije trice, Zisisa i Fotsisa.

Slovenija krenula vodstvom od četiri razlike prednosti (4:0) u utakmicu protiv Grčke. Pa ipak su izgubili prvu četvrtinu (13:18). Već u drugom periodu, u 12. minuti, 11 je razlike za Grke (15:26). Za tako dobru igru protiv Slovenaca najzaslužniji su bili Zisis i Bourousis. Do kraja poluvremena prednost raste jer su Slovenci promašili čak 11 šuteva za tri poena (25:37).

Već u četvrtoj minuti nastavka Slovenija prilazi na 6 poena (35:41). Lakovič i Begić nastavljaju sa dobrom igrom koja se ogleda u seriji (18:7) za Sloveniju. Već tada prilaze Grcima na samo poen zaostatka (43:44). Rezultat trećeg perioda je 21:7. Sve ovo je nagovještavalo još uzbudljiviju završnicu u zadnjem periodu. 

Ovo stizanje zaostatka kao da je umorilo Slovence koji početkom četvrte četvrtine svoje prve poena pogađaju tek pred kraj 4. minute tog perioda. Međutim Lakovič sa tricom i Dragič sa dva poena ponovo dovode svoj tim u vodstvo. Uzvraća Bourousis zakucavanjem za 57:58. Nakon toga Begić promašuje oba slobodna, a Zisis trojkom povečava na 57:61. Lakovič i Dragič uzvračaju ali sva nadanja Slovenaca u dobar rezultat svojim tricama uništavaju Fotsis i Zisis. Bramos je u zadnjoj sekundi zakucao za pobjedu Grčke (60:69).

Zisis je bio najbolji igrač i strijelac susreta sa 19 poena i 5 skokova. U redovima Slovenije, Lakovič 14, Dragič i Lorbek po 10 poena. Begić je imao 12 skokova i 8 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.