Grčka i Hrvatska do pobjeda

Grčka i Hrvatska do pobjeda

Jučerašnji dan obilježile su mnoge utakmice u kojima su snage odmjerile i selekcije sa kojima ćemo se sastati u okviru grupe na EP u Litvaniji.

Prvo krenimo sa Ljubljanom u kojoj se održava jak turnir sa selekcijama iz bivše nam države. Kao što svi znamo, naš tim je bio uspješniji od Makedonije sa 55:50, dok je u okviru druge grupe Hrvatska bila bolja od Crne Gore (85:71). Za Hrvatsku najbolji su bili Tomić i Draper sa 13 poena, dok je kod Crnogoraca Dragičević postigao 19 i Dašić 12 poena.

Na turniru koji se održava na Kipru najviše nas interesuje Grčka koja je u zadnjim sekundama pobijedila Izrael sa vezanim košem i faulom Kaimakogloua. Bilo je 67:66, a za ekipu Grčke sa kojom ćemo se sastati u Litvaniji najprecizniji su bili Fotsis sa 16 i Ppapanikolau sa 10 poena.

Kada je u pitanju kiparski turnir recimo i to da je Italija uz 23 poena Bargnanija i 20 Mancinelija bila bolja od Rusije (71:67) za koju je najviše poena dao Mozgov 15.

Poljska je savladala Bugarsku (64:55).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.