Grčka osvojila Acropolis Kup
Grci ostvarili tri pobjede

Završen turnir u Grčkoj

Grčka osvojila Acropolis Kup

M. Maksimović

Košarkaši Grčke pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Acropolis Kupa. U susretu trećeg kola Grčka je
nakon preokreta savladala Litvu 75:73, pa je sa omjerom tri pobjede u tri odigrana susreta, domaća reprezentacija osvojila prvo mjesto.

Litvanci su u jednom trenutku imali +9, ali su Grci do 38 minute stigli na -4 (68:72). U samoj završnici Grčka je serijom 7:1 stigla do treće pobjede na turniru i prvog mjesta. Po statistici, Fotsis je sa 17 poena bio najefikasniji igrač, dok je Spanoulis ubacio pet manje. U poraženoj Litvi, Kleiza i Krištof Lavrinovič su utakmicu zaključili sa po 15 postignutih poena.

U duelu Srbije i Rusije, sigurnu pobjedu su ostvarili izabranici trenera Dude Ivkovića, završilo je 70:59.Utakmica je riješena u trećoj dionici koju se košarkaši Srbije dobili 17:4, pa su u posljednju četvrtinu ušli sa velikih 17 poena prednosti.Sredinom treće četvrtine Srbija je imala ogromnu prednosti 65:36. Na kraju su Rusi iskoristili opuštanje košarkaša Srbije pa su se spustili na podnošljivih -11. Kod reprezentacije Srbije, Nenad Krstić je odigrao odličnu utakmicu ubacivši 24 poena, dok je kod Rusije Mozgov sa 15 bio najefikasniji.


Rezultati 3.kola:
Grčka - Litva 75:73
Srbija - Rusija 70:59


Tabela:
1.Grčka 3-0
2.Srbija 2-1
3.Litva 1-2
4.Rusija 0-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.