Grčki savez je za razliku od HNS-a reagovao na pravi način

Šimunićev istomišljenik doživotno suspendovan

Grčki savez je za razliku od HNS-a reagovao na pravi način

Teme:

Slično Joeu Šimuniću postupio je Grk Giorgos Katidis iz AEK-a u martu ove godine, a za razliku od nijemog HNS-a, Fudbalski savez Grčke spornom fudbaleru doživotno je zabranio nastup u nekoj od reprezentacija.

“Nacistički pozdrav upućen navijačima velika je provokacija i vrijeđanje svih žrtava nacističkih zvjerstava. Katidisova proslava duboko se kosi s miroljubivim poimanjem nogometne igre,” saopštio je tada Fudbalski savez Grčke.

Katidis je postigao pobjednički gol u 84. minuti prvenstvenog dvoboja protiv Verie, dotrčao je do tribine i nacističkim pozdravom pozdravio navijače.

Njegov sramotni čin odmah su osudili mediji, a kasnije navijači i saigrači, a sve je okončano brutalnom kaznom Saveza. Katidis se odmah nakon susreta slično Šimuniću pokušao opravdati:

"Nisam fašista i ne bih to napravio da sam znao šta to znači".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.