Greške BiH skupo plaćene: Španija na Svjetskom prvenstvu!

BiH osvojila šesto mjesto

Greške BiH skupo plaćene: Španija na Svjetskom prvenstvu!

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Španije 77:65 u borbi za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Naša selekcija je dobro otvorila meč. Imali su prednost na samom otvaranju, ali su potom Španci zaigrali mnogo bolju odbranu. Džanan Musa je imao potom nekoliko loših napadačkih odluka. Te greške su naši rivali koristili, okrenuli su meč u svoju korist i nakon prve četvrtine imali su pet poena prednosti, 21:16.

Španija je vodila tijekom kompletne druge dionice. Imali su devet poena prednosti u jednom trenutku, ali srećom ni oni nisu bili posbeni raspoloženi, pa je naša selekcija uspjela da se vrati.

Na poluvrijeme je ekipa Josipa Pandže otišla sa četiri poena zaostatka, 38:34.

Španci su bolje ušli u drugo poluvrijeme. Stvorili su devet poena prednosti, ali zahvaljujući sjajnom Taliću naša selekcija se vraća u meč. 

Uspjeli smo u jednom trenutku doći do minus jedan (50:49), ali smo ponovo napravili nekoliko grešaka i Španija u posljednju dionicu ulazi sa vodstvom od 53:49.

Furija je održavala prednost tijekom posljednje dionice. Imao je naš tim tri napada kod 55:52, ali je Džanan Musa dva puta promašio, te je izgubio jednu loptu, pa je Španija otišla ponovo na plus sedam, 59:52.

Nekako smo ipak uspijevali da održimo korak za našim rivalima. Gegić nas je vratio poenima za 61:59, ali je zatim danas raspoloženi Rosa pogodio trojku za novih plus pet.

Do kraja je Španija zadržala prednost i na kraju je došla do trijumfa i petog mjesta, koje ih vodi na Svjetsko prvenstvo.

Rosa je sa 27 poena predvodio Špance, dok je kod naše selekcije Talić ubacio 14.

Utakmica za 5. mjesto:

BiH - Španija 77:65 (16:21, 18:17, 15:15, 24:16)

BiH: Marić 7, Talić 14, Bojović, Nikolić, Gegić 7, Čerkezović 12, Čampara 3, Musa 13, Antunović 9, Zovko, Kobić.

ŠPANIJA: Figueras 7, Sanz, Garcia 1, Ballespin 9, Font 14, Puerto, Moreno, Esteban 2, Vanaclocha 3, Martinez 12, Parra, Rosa 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi