Greške u odbrani koštale Sarajevo pobjede u Tirani

Kukesi slavio s 3:2

Greške u odbrani koštale Sarajevo pobjede u Tirani

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva poraženi su u Tirani od albanskog Kukesija u prvom meču drugog pretkola Evropske lige rezultatom 3:2.

Premda se najavljivala i očekivala pobjeda bordo momčadi u Tirani, Albanci su se pokazali veoma nezgodnim protivnikom, te su na kraju došli do minimalne prednosti uoči revanša na Koševu.

Sarajevo je bilo agilnije na otvaranju utakmice, a u devetoj minuti Melunović glavom šutira i lopta odsjeda na prečki. Kukesi je bio bezopasan u prvih 15 minuta, a u 18. minuti Melunović iz izgledne pozicije šutira u golmana Halilija. 

U 20. minuti kardinalna pogreška odbrane Sarajeva, nesporazum Radulovića i Bandovića, poklon koristi Hoxha i zabija za slavlje domaćih navijača. Ipak, samo devet minuta kasnije autogol bivšeg napadača Željezničara Lazara Popovića za poravnanje.

Dvije minute kasnije, Haurdić pogađa glavom s tri metra za potpuni preokret bordo momčadi, koja ipak prima gol do odlaska na odmor. Nakon kornera domaćih, ponovo nesigurna odbrana Sarajeva, Popović postiže gol.

Velika pogreška golmana Sarajeva Bandovića u 58. minuti, loptu prihvata Kukusi i loptu šalje u mrežu za 3:2 vodstvo Kukesija, što je bio i konačan rezultat. 

Evropska liga, 2. pretkolo, prva utakmica:
Kukesi - Sarajevo 3:2 (Hoxha 24, Popović 45, Alimucaj 58/ Popović 32 - ag, Haurdić 33)

Kukesi: Halili, Peqini, Malota, Malacarne, Brahja, Progni, Karabeci, Alimucaj, Alikaj, Popović, Hoxha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Radulović, Tadejević, Dupovac, Todorović, Haurdić, Džakmić, Cimirot, Suljić, Melunović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti