Greuther Fürth ostao bez trenera

Nakon Büskensa i Reichel napustio kormilo

Greuther Fürth ostao bez trenera

A. Haznadarević

Mirko Reichel, koji je obnašao funkciju privremenog trenera bundesligaša Greuther Fürtha, napustio je ovu funkciju nakon samo sedmicu dana provedenih na klupi.

Podsjećamo, Reichel je naslijedio klupsku legendu Michaela Büskensa, koji je prethodno na klupi sjedio od 2009. godine, a s kojim je surađivao kao njegov pomoćnik. 

 

"Mirko je otišao sam i to dovoljno svjedoči o njegovom karakteru. Puno smo toga zajedno prošli i na neki ćemo način uvijek biti povezani. Nadam se da ćemo opet sarađivati", prokomentarisao je Büskens. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Greuther Fürth je trenutno posljednjeplasirana momčad Bundeslige sa tek 13 bodova iz 23 utakmice. Od sigurne zone dijeli ga 14 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.