Griezmann: Defanzivci me se moraju bojati
Foto:EPA

Sjajni fudbaler Atletica

Griezmann: Defanzivci me se moraju bojati

S. Bošković

Ofanzivni igrač Atletico Madrida Antoine Griezmann upozorio je sve defanzivce u Primeri da njegove najbolje partije tek dolaze.

Francuz je na Vincente Calderon stigao prošle godine iz Real Sociedada kao krilni igrač, ali Diego Simeone ga je prebacio na poziciju napadača. Od tad je Griezmann postigao 30 pogodaka u 59 susreta.

"Radim mnogo na sebi svaki dan i želim da otkrijem koji su mi limiti. Nadam se da ću moći pomoći više timu i nastaviti napredovati u svim segmentima igre", rekao je Griezmann, te dodao:

"Znam da mi suigrači i trener vjeruju, a isto tako znam da očekuju golove i asistencije od mene. Pokušavam da to učinim svaku utakmicu. Ne znam da li igram najbolji fudbal u karijeri. Počeo sam dobro ovu sezonu, no nadam se da mogu bolje. Nikad nisam imao više samopouzdanja i nikad nisam bio kompletniji kao igrač", zaključio je sjajni fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon sedam odigranih kola Atletico Madrid nalazi se na petom mjestu sa osvojenih 13 bodova i za vodećim Villarrealom zaostaju tri boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.