Francuzima "smetale" ispunjene tribine
FOTO - EPA

Samo remi sa Mađarskom

Francuzima "smetale" ispunjene tribine

A. Beganović

U okviru 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja, Francuska, nije uspio savladati Mađarsku.

Nakon što su na otvaranju savladali Njemačku 1:0 aktuelni svjetski prvaci su protiv Mađarske odigrali 1:1. Veliko iznenađenje priredili su Mađari, a nakon susreta Francuzi su se žalili na teške vremenske uslove te su isticali da su izgubili naviku igrati pred ispunjenim tribinama.

"Bilo je teško igrati zbog publike. Izgubili smo svaku naviku igranja pred ispunjenim tribinama. I vremenski uslovi nisu bili idealni, bilo je vruće, ali znali smo i prije meča da će tako biti", izjavio je Griezmann nakon meča.

On je postigao i jedini pogodak za Francusku, a istakao je da na Evropskom prvenstvu igraju samo dobre ekipe.

"Jake ekipe sa mnogo dobrih igrača igraju na Evropskom prvenstvu. Vidjeli ste i da je protiv Mađarske bilo teško. Okrećemo se utakmici sa Portugalom, vjerujemo u svoje sposobnosti i znam da ćemo doći do nokaut faze", zaključio je francuski ofanzivni fudbaler.

Svoj komentar nakon utakmice dao je i golman francuske reprezentacije, Hugo Lloris.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Mađarska je dobro organizirana ekipa, ostavila je svu snagu na terenu, hrabro igrala i uživala podršku svojih navijača. Želili smo tri boda, ali i remi je zadovoljavajući rezultat. Sad ćemo se pripremiti za Portugal”, rekao je Lloris.

“Nemamo se čega sramiti u pogledu raspoloženja za utakmicu. S obzirom na to kako je tekla utakmica, pokušali smo doći barem do boda. Malo smo uzrujani, ali nemamo se čega sramiti, unatoč razočaranju. Želili smo pobijediti", dodao je golman svjetskih prvaka.

Promo

Top Komentari

spectron
Igraju ko' da koštaju marku,a ustvari samo 1.postava vrijedi milijardu :/
2 0
kobe24
Želili? Gdje ste vi školu završili da mi je znat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi