Griezmann i Payet u finišu slomili otpor Albanije

Francuska slavila s 2:0

Griezmann i Payet u finišu slomili otpor Albanije

Edmir Škorić

Francuska nogometna reprezentacija razočarala je u susretu protiv Albanije, ali je ipak uspjela da dođe do pobjede od 2:0.

Francuska na ovom Euru nije briljirala - pobijedila je 'na mišiće' Rumuniju, a slično je bilo i večeras protiv Albanije, pošto je u zadnjoj minuti Griezmann pogodio za tri boda.

U prvih 45 minuta Albanci su čak bili i bolji, opasniji, ali se mreže nisu tresle. Francuska je u nastavku zagospodarila terenom, stvarala šanse, ali albanska odbrana nije posustajala.

Kingsley Coman je u 46. minuti glavom pucao pored gola, a u 52. minuti velika šansa za Albaniju, kada je neočekivano Memushaj pogodio stativu.

U 54. minuti Pogba je bio neprecizan, pa još jedna šansa za Trikolore odlazi u nepovrat. Giroud u 65. minuti šutira pored gola, a onda dvije minute kasnije sjajno glavom gađa, no stativa spašava Albance.

I u ostatku utakmice Francuska napada i svim silama pokušava doći do nove pobjede, da bi tek u 90. minuti rezervista Griezmann nakon ubačaja Ramija s desne strane glavom pogodio za 1:0 i prolaz Francuza u nokaut fazu.

A onda u petoj minuti nastavka sjajan pogodak Payeta, koji je još jednom pokazao da je pravi majstor. Veznjak West Hama je, podsjetimo, zabio za pobjedu nad Rumunijom.

Francuska - Albanija 2:0 (Griezmann 90, Payet 95)

Francuska: Lloris, Sagna, Koscielny, Rami, Evra, Kante, Matuidi, Coman, Payet, Martial, Giroud. 

Albanija: Berisha, Hysaj, Mavraj, Ajeti, Agolli, Kukeli, Abrashi, Xhaka, Roshi, Lenjani, Sadiku. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi