Griezmann je prihvatio United, ali stiže pod jednim uslovom

Mora igrati Ligu prvaka

Griezmann je prihvatio United, ali stiže pod jednim uslovom

Edmir Škorić

Francuski napadač Antoine Griezmann doći će u Manchester United pod jednim uslovom. 

Priča oko Uniteda i Griezmanna svakodnevno se mijenja. Čas je ovaj Francuz na Old Traffordu, čas nije i kruže razne informacije. Najprije se pojavila vijest da je transfer završen, pa je prije dva dana predsjednik Atletica rekao da je United mali klub i da će Griezmann ostati u Atleticu.

Sada se, navodno, Griezmann odlučio na prelazak u Crvene vragove, ali ima jedan uslov.

United je spreman da plati odštetnu klauzulu od 85 miliona funti za glavnu želju Josea Mourinha, ali Francuz ne želi nositi dres slavnog kluba ukoliko se ne bude igrala Liga prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Griezmannu je cilj igranje u Ligi prvaka naredne sezone i zato će United morati da završi među četiri najbolje momčadi u Engleskoj ako želi da dobije usluge sjajnog golgetera Atletica.

Francuz je svojim predstavnicima kazao da ga zanimaju trofeji, a ne novac. Da želi novac, kaže, otišao bi u Kinu, a ovako mu je želja da sluša himnu Lige prvaka i naredne sezone. On ima ugovor s Atleticom do 2021. godine, a nudi mu se sedmična plata od 300 hiljada funti, čime bi postao najplaćeniji igrač u povijesti Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi