Griezmann je prije dvije godine htio da ide u Arsenal, ali je transfer na kraju pokvario Liverpool

Topnici ostali bez sjajnog napadača

Griezmann je prije dvije godine htio da ide u Arsenal, ali je transfer na kraju pokvario Liverpool

E. Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann ovog ljeta napustio je Atletico Madrid i potpisao je za Barcelonu.

Katalonski klub platio je Griezmanna čak 120 miliona eura, te je on na Camp Nou stigao kao veliko pojačanje. Ipak, u Barci nisu baš zadovoljni njegovim igrama na početku sezone, ali vjeruju da će Griezmann opravdati očekivanja.

Francuz se i godinu dana prije toga povezivao s Barcelonom, ali je zbog privatnih razloga tada ostao u Atleticu, te je s ovim klubom potpisao novi ugovor.

Ipak, to nije bio jedini put kada je Griezmann bio na korak od odlaska iz Atletico Madrida. Na ljeto 2017. godine skoro da je sve dogovorio s Arsenalom, no na kraju je u posljednjim momentima odbio odlazak u londonski klub.

Bivši novinar BBC-a, David Ornstein, otkrio je prije nekoliko dana da je Griezmann imao želju da dođe u Arsenal 2017. godine, ali da je to na kraju pokvario Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, u finišu sezone 2016/17. Liverpool je uspio da dođe do četvrtog mjesta na tabeli koje vodi u Ligu prvaka i izgura Arsenal koji je imao bod manje i završio je peti. Na kraju je Griezmann odbio odlazak na Emirates jer je htio da igra Ligu prvaka i ostao je u Atleticu.

"Znao sam da će Arsenal dovesti Antoiena Griezmanna ukoliko izbore Ligu prvaka na ljeto 2017. godine. Zaista im je malo falilo jer je Liverpool bio četvrti i imao je bod više i zbog toga je transfer propao. Ironično da je baš tada Arsenal po prvi put nakon 20 godina završio bez plasmana u Ligu prvaka. Zbog toga su ostali bez sjajnog napadača", rekao je Ornstein.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi