Griezmannu novi broj za novi početak

Francuz vraća sedmicu

Griezmannu novi broj za novi početak

E. Škorić

Antoine Griezmann napokon će dobiti broj koji je i ranije nosio na leđima.

Griezmann je u Atleticu i Sociedadu igrao s brojem 7, ali po dolasku u Barcelonu broj je pripadao Philippeu Coutinhu, pa je on morao da zaduži 17. Međutim, kada je Coutinho posuđen Bayernu, Francuz je pokušao da dobije svoj broj, ali Španski nogometni savez je to zabranio.

Prema važećim propisima, svi igrači koji krenu ligu s nekim brojem, isti ne mogu mijenjati. Ove sezone stvari su se promijenile i Griezmann će dobiti broj 7.

Već je dao određene naznake da želi nositi taj broj povezavši ga sa sedam miliona pratitelja na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je u prvoj sezoni u Sociedadu nosio broj 27, u reprezentaciji Francuske do 21 godine 17 kao i u Barceloni i po svemu sudeći njemu broj 7 puno znači.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi