Jedan od najstarijih klubova na svijetu ispao iz profesionalnog fudbala

Naredne sezone u petom rangu takmičenja

Jedan od najstarijih klubova na svijetu ispao iz profesionalnog fudbala

Haris Zilić

Kolo prije kraja engleske League Two poznato je da ćemo u konferenciji odonosno petom rangu fudbala na Ostrvu naredne sezone gledati Southend i Grimsby.

Grimsby Town je jedna od najstarijih ekipa u Engleskoj, ali i na svijetu osnovan daleke 1878. godine.

Pomenuti klub je proveo najviše sezone u engleskom profesionalnom fudbalu, a ovo će biti drugi put tek u historiji da ispadaju u konferenciju odnosno u rang takmičenja koji nije u sklopu prfoesionalnog fudbala u Engleskoj.

Grimsby je tokom historije imao dosta uspona i padova, a klub je i dva puta igrao polufinala FA Kupa, što je svakako najveće dostignuče ovog simpatičnog kluba koji nosi i nadimak "Pomorci". Nadimak su dobili jer je Grimsby jedna od najvećih morskih luka.

U timu su najavili promjene i cilj je ekspresan povratak u profesionalni fudbal naredne sezone što svakako neće biti jednostavno jer i u konferenciji će biti dosta ekipa sa istim ciljem. Iz konfernecije promociju će izborit jedna ekipa direktno, a jedna kroz play off.

Ovome dodajmo da je Cheltenham izborio plasman u League One, a blizu promocije su Cambridge i Bolton, dok nas u posljednjem kolu očekuje velika borba za play off.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Legaue One kolo prije poznati su svi kluboiv koji su ispali u League Two, a to su Rocdhale, Northampton, Swindon, Bristol Rovers.

Engleske niže lige su još jednom dokazale da nude zanimljiv fudbal i dosta klubova imaju svoju priču, ali i jaku historiju.

Top Komentari

RASanticeva
Southend je u pro razini godinama i sada i oni ispadaju, mogao si i to navesti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi