Gripa poharala Zvijezdu 09 pred Željezničar: "Šansu će dobiti i juniori, igrat ćemo muški"

Zatražili odgodu meča od Saveza, no to se neće desiti

Gripa poharala Zvijezdu 09 pred Željezničar: "Šansu će dobiti i juniori, igrat ćemo muški"

Samir Mlaćo

Nogometaši Zvijezde 09 sutra će na svom stadionu ugostiti FK Željezničar. Gosti su svakako veliki favorit u tom meču, no u Zvijezdi 09 se ne predaju.

Veliki problem predstavlja im gripa koja je 'poharala' momčad, te su iz ovog kluba zatražili i odgodu meča, no NS BiH nije pristao na to.

"Poslali smo Savezu svu dokumentaciju, 12 nogometaša je bolesno. Danas su došla trojica, a i u Mostaru smo bili desetkovani, da bi se kasnije sve dodatno proširilo. Ne volim ja puno o tome, odmah izgleda kao da tražimo alibi, ali to je tako. Više od dvije trećine igrača je izvan procesa ove sedmice. Sigurno neće igrati Benović, Stjepanović, Vidović...", priča Zildžović za SportSport.ba.

Timu je priključio juniore, te vjeruje da će golobradi mladići uz iskusnije imati šta da pokažu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Priključili smo juniore, dobro znate da imamo veoma kvalitetne i talentovane juniore. Neki će i dobiti priliku sutra, nećemo tražiti nikakav alibi. Željezničar ima slične probleme, ne baš tolike kao mi, ali ima. Idemo da odigramo mušku utakmicu i pružimo maksimum", kazao je Zildžović.

Susret u Ugljeviku igra se sutra sa početkom u 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi