Grk prvo pojačanje Arsenala nakon odlaska Arsenea Wengera?
Foto: EPA

Sokratis napušta Borussiju

Grk prvo pojačanje Arsenala nakon odlaska Arsenea Wengera?

M. Šljivak

Londonski Arsenal navodno je jako blizu dovođenja grčkog defanzivca Sokratisa Papastathopoulosa iz redova Borussije Dortmund.

Kako navodi Bild, rukovodstvo Arsenala obavilo je pregovore sa agentima grčkog defanzivca i navodno je transfer 29-godišnjeg grčkog defanzivca jako blizu realizacije.

Međutim, ni druge ekipe ne odustaju od Sokratisa. Manchester United, Chelsea i Juventus također pokazuju interes za ovog fudbalera, ali za sada je on ipak najbliže dresu Topnika.

Grčkom fudbaleru ugovor sa Borussijom ističe u ljeto 2019. godine, a cijena koju je njemački velikan postavio je vrlo prihvatljivih 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sokratis je u karijeri pored Borussije igrao još za Werder, Milan, Genou i AEK, a za selekciju Grčke nastupio je 79 puta. Eventualnim potpisom za Arsenal Grk bi postao prvi igrač kojeg nakon 22 godine u klub nije doveo legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi